Rebel Accelerator 2014 – Les 2: laat weten wat je wilt

photo

Wie? Deborah Weimer

Wat? Deborah is zelfstandig tekstschrijver en is hoofd- en eindredactrice van De Fabriek, een magazine over het Honigcomplex in Nijmegen. De voormalige Honigfabriek fungeert de komende acht jaar als hippe hotspot. Het is een bruisende en creatieve plek voor jonge ondernemers en voor evenementen, kunst en cultuur. Het magazine verenigt al deze disciplines en bevat verhalen van ondernemers en bezoekers van het complex.

Wat heeft Linda van Deborah geleerd? “Wat ik heb gemerkt na jaren schrijfervaring: je moet nooit bang zijn om te laten weten wat je wilt doen. Zo gauw je dat uitspreekt, komen dingen in beweging. Ik heb altijd een fascinatie gehad voor taal, en voor tekst in het bijzonder. Na de opleiding Tolk-Vertaler in Maastricht ging ik naar Nijmegen voor de opleiding Bedrijfscommunicatie, met Spaans als keuzetaal. Nog voor ik was afgestudeerd had ik een baan op een communicatieafdeling van een internationaal opererend bedrijf. Ik heb daar veel geleerd. Voornamelijk wat ik niet wilde doen. Na twee jaar werd vanwege de crisis mijn contract opengebroken. Gelukkig, want zelf durfde ik de knoop niet door te hakken om op te stappen. Wel wist ik zeker: ik wil meer schrijven. Na een ander, kort, dienstverband te zijn aangegaan, kwam het besef: als ik meer wil schrijven, moet ik voor mezelf gaan beginnen. Zo gezegd, zo gedaan: 1 juli 2010 was De tekstschrijfster een feit. Het Honigcomplex is toevallig op mijn pad gekomen. Het is een gaaf terrein met een onvoorstelbare vibe. Ik kan niet wachten om hier zelf kantoor te houden. Drieënhalf jaar lang heb ik thuisgewerkt. Dat ging prima, maar de overstap naar de Honig is voor mij een logische ontwikkeling. Een nieuwe fase van mijn bedrijfje. Daarnaast is wat meer reuring nooit weg. En die heb je hier genoeg!”

Wat gaat Linda met deze les doen? Duidelijk voor mezelf maken wat ik wil. Heel vaak mis ik focus, omdat ik alles aan wil pakken. Gelukkig ga ik binnenkort op gesprek bij coach Mariëtte en probeer ik nu al door middel van cursussen en tips van anderen in het vak meer op mijn blog te richten. Ik wil ook meer bloggers spreken.

Wat heeft Linda er voor haar blog nog meer uit kunnen halen? “Blijf bezig en houd de langere termijn in gedachte. Kijk dus verder dan je neus lang is. Vooral als je pas begint. Een klus die misschien niet helemaal in jouw straatje past, kan toch veel opleveren. Bijvoorbeeld omdat je dankzij die klus interessante mensen hebt leren kennen. Die jou op een later moment aan geweldige opdrachten kunnen helpen. En onderschat de waarde van mond-tot-mondreclame niet. Ik doe niets met social media, heb niet eens een website. Niet omdat ik daar niet in geloof, maar omdat het er niet van komt. Als je goed werk levert en je opdrachtgever verrast met je inzet en je resultaat, dan komt daar een oprechte aanbeveling uit voort. En die is goud waard. Daar kan geen gelikte website tegenop.”

Klik hier om het interview op de Rebel Accelerator 2014 Tumblr te bekijken.

Geef een reactie