Generation Glamour: de 100 leukste, stoerste en inspirerendste vrouwen van dit moment

bed kopie
Fotografie: Klaas Jan Kliphuis

Glamour is jarig en dat wordt uitbundig gevierd met het Big Birthday issue. Het honderdste nummer telt maar liefst 260 bladzijden, waarin het gloednieuwe project Generation Glamour de boventoon voert. Generation Glamour is een reeks van buitengewone interviews en weelderige fotoshoots met ‘de 100 leukste, stoerste en inspirerendste vrouwen van dit moment’. De meeste deelneemsters zijn geselecteerd door Glamour, maar het was ook mogelijk om jezelf op te geven. Op aanraden van een vriendin heb ik vorig jaar een motivatie naar het tijdschrift gestuurd. Nu ben ik één van die honderd vrouwen. Bizar.

De lancering van het honderdste nummer werd gisteren, woensdag 8 januari, gevierd in het Blauwe Theehuis te Amsterdam. Het Theehuis was omgetoverd tot een roze oase met fruitige cocktails en gemaskerde obers. Nu ben ik zelf nooit eerder uitgenodigd voor zo’n soort feest, dus ik voelde me als een kind in een snoepwinkel. Mijn eigen VIP pasje, Bekende Nederlanders, champagne, torenhoge hakken… “Hé, Victoria Koblenko!” Mompelde ik tegen niemand in het bijzonder. Geschrokken van mijn eigen opmerking nam ik gauw nog een slokje champagne om te verdoezelen dat ik zojuist op een hip Amsterdams feest in mezelf stond te leuteren. Het was wel even wat anders dan zo’n zweterig huisfeestje in een muffe studentenflat met goedkoop, plakkerig bier. Een hele ervaring.

glamour01

Nu werk ik nog -heel fabuleus- bij de Ako op Amsterdam Zuid. Vandaag wel extra leuk: de Glamour lag net in de winkel en ik kon het niet laten om in elke Glamour die over de toonbank ging een visitekaartje te stoppen. Ik kreeg ‘s ochtends iemand aan de kassa die met een paar vriendinnen de foto’s bewonderde. “Sta je erin?” Vroeg ik. Ze knikte en liet met een stralend gezicht de foto zien. “Ik ook!” Ze bladerde naar de bladzijde waar ik op stond. “Oh, bééldig! Was je er gisteren ook bij?” Ik knikte. “Ik vond het een beetje suf,” vervolgde ze lachend. “Ik was namelijk alleen, ik kende helemaal niemand! Stond ik daar een beetje. Ik voel me dan zo’n slechte netwerker.” Het was alsof ik mezelf hoorde praten. Stiekem voelde ik me opgelucht dat ik gisteren blijkbaar niet de enige was die als een kat in een vreemd pakhuis een beetje onnozel om zich heen stond te kijken.

Gelukkig heb ik uiteindelijk een hoop gave mensen ontmoet, die stuk voor stuk hele inspirerende dingen doen. Melissa Marijnen en Linda Vermaat van Professional Rebel, bijvoorbeeld. Benieuwd wie er nog meer in de Top 100 van Generation Glamour staan? Glamour is vanaf vandaag overal verkrijgbaar. Verkoopprijs: €2,99.

Het interview:

glamour02

6 thoughts on “Generation Glamour: de 100 leukste, stoerste en inspirerendste vrouwen van dit moment

  1. Oh wat vreselijk leuk, eindelijk, daar is-ie dan! Ik ga hem zeker even kopen (bij een andere Ako, sorry :P ) en je ziet er nóg beeldschoner uit op die foto dan ik van je gewend ben! Mooi ook dat ze je make-up redelijk rustig hebben gehouden :)

  2. Pingback: Rebel Accelerator: kick-start van jouw professionele leven! | Droombaan

  3. Pingback: Sanny Verhoeven: “Ik kan gelukkig zijn met niets” | Droombaan

  4. Pingback: Linda Vermaat van Professional Rebel: “Durf je ruimte in te nemen in de maatschappij” | Droombaan

  5. Pingback: Generation Glamour Awards: stem op mij! - Droombaan

Geef een reactie