Droombaan-update #2: ik pas (bijna) in een jurk waarin Kim Feenstra over de catwalk liep

door Linda Roos

Glamour cateringCatering tijdens de Glamour-shoot

…Maar nog nét niet helemaal. Heb ik mijn droombaan al gevonden? Wat is er inmiddels allemaal op mijn pad gekomen? En wat deed ik (bijna) in een jurk waarin Kim Feenstra over de catwalk liep? Je leest het in de tweede droombaan-update van mijn blog.

Megaproject
Een paar maanden geleden kreeg ik een mailtje van een vriendin. “Ik vind dat jij je hier voor op moet geven,” schreef ze. Onderaan bevond zich een link naar de website van de Glamour. Ze waren op zoek naar jonge, inspirerende vrouwen. Toe maar. Ik dacht er even over na. Want laten we wel wezen: wie zit er op mij te wachten? Toch besloot ik me aan het eind van die week op te geven.
Pas na een paar maanden – ik was het inmiddels weer vergeten – vond ik opeens een mailtje in mijn inbox. Van de Glamourredactie. Het zal toch niet…? Jawel! Ik was uitgekozen als één van de vele vrouwen die geïnterviewd zou worden voor het februarinummer. Dit is tevens het honderdste issue van het mode – en lifestyle magazine. Er zou een complete fotoshoot plaatsvinden; of ik even mijn kleding – en schoenmaat op wilde geven. Dat liet ik mij geen twee keer zeggen. Drie weken geleden begaf ik me naar een niet nader te noemen locatie in Amsterdam voor de shoot en het interview.

Model voor één dag
Als ik binnenkom zijn de voorbereidingen al in volle gang. Links worden de nagels van iemand netjes gelakt. Rechts staat een lange tafel met eten en drinken, waar een aantal mensen gauw tussendoor een stukje chocola of een broodje verorberen. Ergens achterin de ruimte wordt iemand in een adembenemende jurk gehesen. “Wie is de volgende?”
Er wordt hard gewerkt: iedereen moet netjes in de make-up en de haren moeten in de lak en de krul. Vervolgens worden niet bepaald alledaagse jurken één voor één zorgvuldig bij iedereen over het hoofd getrokken. Zo ook bij mij. “Kim Feenstra heeft deze geloof ik aan gehad,” vertelt de stylist. “Ja, dit is allemaal catwalkspul. Maar daar pas jij wel in, hoor. Je bent zo slank!” Dat mag misschien zo zijn, maar Kim’s maten heb ik allerminst. Over m’n heupen gaat het nog wel, maar bij mijn middel blijft het steken. Nét niet! Ja hoor. Geloof me: aan mijn gigantische boezem kan het niet liggen.

Glamour make-up Tessa Rose Jackson
Tessa Rose Jackson in de make-up

Gelukkig is een stylist op alles voorbereid: een riempje hier, een korset daar (“Gaat ie nog, liefje?”) en hier en daar wat tape. Tadaaa. Niemand die het ziet. Het resultaat mag er zijn. Dan mag ik op de foto, met nog twee anderen. Fijn, dan sta ik daar in ieder geval niet in mijn eentje te kijken als een boer met kiespijn. Kijk ik wel goed? Is het de bedoeling dat ik lach? Wat moet ik doen? De aanwijzingen van de fotograaf helpen ons een eind op weg. “Kun jij een beetje rechter gaan staan? Ja, prima. En dan moeten jouw benen iets verder opzij – juist, zo ja. En kun jij misschien je handen in je zij doen? Precies, dát is het.”
Klik, klik, klik.
En ondertussen recht blijven staan, blijven ademhalen in dat korset en niet je balans verliezen op die torenhoge hakken. Om dan te bedenken dat modellen zich hierin moeten voortbewegen op de catwalk. Ongelofelijk. Ik doe het hen niet na. De stylist denkt daar anders over. Hij is in zijn volgende leven model. “Dan mag je de hele dag rondlopen in zo’n jurk. Lijkt me héérlijk!”

Februarinummer
Helaas: aan alle leuke dingen komt een eind. Het zit erop voor vandaag. “Het eindresultaat wordt prachtig!” Verzekert de producent ons lachend, terwijl we ons met een vleugje tegenzin uit de jurken wurmen. Dan wordt er afscheid genomen. “Heel erg bedankt voor de leuke dag, ik kan niet wachten tot het nummer uitkomt.” Hoe het eruit komt te zien? En welke jurk ik aan had? En wat me werd gevraagd tijdens het interview? Dat kun je zien en lezen in het februarinummer. Stay tuned!

Het februarinummer van de Glamour ligt vanaf 8 januari 2014 in de winkels.
(In de Ako op Amsterdam Zuid, bijvoorbeeld.)

0 thoughts on “Droombaan-update #2: ik pas (bijna) in een jurk waarin Kim Feenstra over de catwalk liep

Geef een reactie