Droombaan-update #1: schrijven, schrijven en nog eens schrijven

door Linda Roos

workshopbloggenWorkshop over bloggen die ik heb gevolgd via 4YoungPeople.

Dat ik schrijf is in principe niets nieuws. Ik schrijf nu zelfs voor meerdere blogs. Dit (en meer) kun je lezen in de allereerste droombaan-update van mijn blog. Een droombaan-update? Jazeker. Want daar was ik naar op zoek. Inmiddels ben ik anderhalve maand afgestudeerd, terug van zes weken Spanje, dus de vraag is: heb ik die droombaan al gevonden? Wat is er inmiddels op mijn pad gekomen? En vooral: hoe blijf ik eigenlijk gemotiveerd na de zoveelste afwijzing?

Careerwise.nl: platform voor young professionals
Ik schrijf inmiddels alsof mijn leven ervan afhangt (en dat is deels natuurlijk ook zo). Op mijn blog, maar inmiddels ook voor Careerwise en De Twintiger. Zo heb ik voor Careerwise vorige week zondag dit verslagje van de Race of the Classics gemaakt. Dat is een zeilwedstrijd tussen young professionals (van onder andere Shell, Akzonobel, KPN, Heineken, etc.) op klassieke zeilschepen. Helaas kon er vanwege het extreme weer bijna niet gezeild worden, maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken. Ook zal binnenkort mijn blog een plekje krijgen op de site.

Detwintiger.nl: leer je darlings te killen
De Twintiger vond ik een soort Nederlands equivalent van Thought Catalog, een Amerikaans bloggersplatform waar veelal herkenbare stukken worden geschreven over het leven van ‘de twintiger’. Onlangs ben ik begonnen met het schrijven van blogjes voor De Twintiger. Heel leuk om naast mijn eigen blog te doen en een enorme uitdaging om telkens rond de 500 woorden uit te komen. Ik probeer steeds meer darlings te killen, maar het blijft moeilijk. Zo schreef ik voor De Twintiger onder meer dit artikel over hoe het voelt om afgestudeerd in de crisis te belanden en dit artikel over vijf types die je níet wil daten (dat heb ik namelijk al voor je gedaan).

Wijhatenalles.nl:
Een originele blog waarvan de makers zichzelf niet te serieus nemen en waar er ‘gehaat’ wordt met een dikke knipoog. Vooral het haatmanifest is buitengewoon goed gevonden. Sinds kort is ook mijn blog op deze site te vinden. Behoorlijk gaaf, want wijhatenalles doet het erg goed bij het steeds verder uitbreidende lezerspubliek. Daarnaast is de site al benaderd door tv en houdt de redactie van De Wereld Draait Door ze flink in de gaten. Kortom: een mooie mogelijkheid voor mij om andere en nieuwe lezers te benaderen en ze nieuwsgierig te maken.

En die baan dan?
Tja, dat gaat nog niet zo snel. Ik reageer op verschillende vacatures om zo mijn kansen groter te maken, maar de concurrentie is enorm. Of het nu om een vacature voor Junior Copywriter en Tekstredacteur gaat, of om een parttime baan in een winkel. Ik ben duidelijk niet de enige die hard op zoek is naar een baan. Dat is soms heel demotiverend. Het mooie is dat ik er iets nuttigs mee kan doen: ik schrijf erover. Mijn nieuwe leven als starter fungeert als inspiratie voor mijn blog (of één van de andere websites waar ik voor schrijf). Zo blijf ik bezig, ook tussen de sollicitatiebrieven en afwijzingen door.

antwerpen
In Antwerpen voor een interview in het ModeMuseum (maar waar is dat?).

Tot zover mijn zeer prille journalistenbestaan. Er moet nog een hoop gebeuren voor ik echt aan de slag kan. Maar ik blijf volhouden! En jullie, hoe blijven jullie gemotiveerd?

Geef een reactie