Isabelle van den Boomen: “Ik wil blijven genieten van wat ik allemaal meemaak”

isabellevandenboomen

Naam: Isabelle van den Boomen
Leeftijd: 27
Beroep: oprichtster ISA MUSIC & MEDIA

ISA MUSIC & MEDIA is een multi-gedisciplineerd bedrijf, opgericht door Isabelle van den Boomen. Ze produceert video’s voor onder andere Joop van den Ende Theaterproducties, Unilever en Google, speelt in de band QWARK! en heeft daarnaast een aantal televisieprogramma’s gepresenteerd. Isabelle is drukbezet, ambitieus en enthousiast. Ik spreek haar op een avond via Skype over haar passies, haar eigen bedrijf en de balans tussen werk en privéleven.

Wat wilde je vroeger worden?
I: (lachend) “Vroeger wilde ik veearts worden. Ik was altijd met paarden bezig en had elk weekend wedstrijden. Toen ik een keer een veearts mocht helpen omdat er een gewond veulentje geopereerd moest worden, dacht ik: ‘dit wil ik later ook doen.’ Uiteindelijk ben ik fysiotherapie gaan studeren. Dat vond ik heel leuk, maar toen ik stage mocht lopen kwam ik er na twee dagen al achter dat het toch niets voor mij was.”

Wat was toen je eerste plan?
I: “Ik kwam daarna toevallig de opleiding International Media & Entertainment Management tegen. Media leek me wel wat. Zo ben ik er ingerold.”


Video voor LINDA. Magazine

Was je toen ook al bezig met muziek?
I: “Ja, vanaf mijn zevende speel ik piano en trad ik op. Daarna ben ik met m’n zus gaan optreden: alleen pianomuziek en twee zangstemmen. Dat was een heel gave tijd: we hebben cd’s en videoclips opgenomen en veel opgetreden. Op een gegeven moment veranderde onze muzieksmaak te veel, daarom zijn we er na zo’n tien jaar mee gestopt. Toen kwam ik QWARK! tegen, waarvoor ik als toetseniste en backing vocaliste werd gevraagd. QWARK! is een erg leuke en energieke feestband, dus ik was meteen enthousiast. Dat doe ik nu nog steeds. Iedere week staan we op het podium: op festivals en diverse feesten, maar ook in de Heeren van Aemstel in Amsterdam.”

isabellevandenboomen_qwarkOptreden met QWARK!

Wanneer ben je met je bedrijf begonnen?
I: “Na mijn eerste stage tijdens mijn studie, in 2008. Ik maakte veel filmpjes voor NU.nl en uiteindelijk kwamen daar steeds meer opdrachten uit. Toen ben ik op een gegeven moment naar de KvK gegaan. Er bleven steeds nieuwe dingen op mijn pad komen en sindsdien is het nooit meer anders geweest.”

Daarnaast heb je veel gepresenteerd.
I: “Klopt. Ik heb onder andere een programma op RTL gepresenteerd, dat dagelijks werd herhaald. Daarnaast heb ik het Python-interview gedaan, van Omroep Brabant. Dat was een toptijd: er kwamen bekende Nederlanders bij mij in de Python die ik sprak over hun hoogte – en dieptepunten. Dat veroorzaakte de meest hilarische momenten. Maskers vallen af, mensen beginnen te gillen en te schreeuwen; we hebben zelfs De Wereld Draait Door gehaald. Soms praat ik ook theateravonden aan elkaar, maar mijn bedrijfje richt zich voornamelijk op video.”


Phyton-interview met Armand voor Omroep Brabant

Ik las dat je onlangs zelfs Jude Law hebt mogen interviewen.
I: “Ja! Dat was voor de LINDA. Het was van te voren een beetje onduidelijk hoe het zou gaan. Het zou een 1 op 1 gesprek zijn met Jude Law, dat leek me heel gaaf. Uiteindelijk werd het een persmoment: er stonden twintig camera’s naast elkaar en iedereen had één minuut om hem iets te vragen. Erg hectisch en spannend. Wanneer krijg je nu de kans om zo’n wereldster voor de camera te spreken?”

Zitten er ook minder leuke kanten aan je werk?
I: “Ik werk voor mezelf en heb te maken met grote bedrijven als Google en Unilever. Soms is het daardoor heel druk, dan kun je er niet aan ontkomen en werk je soms honderd uur in een week. Daarnaast treed ik iedere week op met de band. Af en toe vind ik het moeilijk om balans te vinden tussen werk en mijn sociale leven. Het zijn stuk voor stuk grote opdrachtgevers, je moet het allemaal goed doen.” (lachend) “Vind dan maar eens een dagje vrij! Maar verder vind ik mijn werk geweldig. Ik houd er niet van om vastigheid te hebben, ik pak graag nieuwe dingen aan.”

Wat vind je er zo leuk aan?
I: “Ik zit in die media – en entertainmentwereld, maar ik heb ook te maken met een meer sociaal-maatschappelijke kant. Zo mocht ik laatst naar het kankerinstituut in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, om allerlei profielfilmpjes te maken. Het heeft dan net iets meer diepgang, je kunt iets voor mensen betekenen. Ook maak ik video’s voor dierenwelzijnorganisatie WSPA. Dan lig ik ineens weer tussen de koeienvlaaien in de wei, om deze dieren op hun meest charmante manier vast te leggen. Mijn werk is dus heel divers. Het ene moment sta ik in een ziekenhuis, het volgende moment sta ik op het EK in Charkov of zit ik de Dakota van Prins Bernard om opnames te maken voor Soldaat van Oranje De Musical. Afwisselender kan bijna niet!”

isabellevandenboomen_judelawJude Law interviewen (foto: Bart Maat)

En hoe is het om dan je eigen filmpje ergens terug te zien?
I: “Het is nog steeds te gek om te zien wanneer mijn video’s voor bijvoorbeeld LINDA., Mora of Guido Weijers televisieprogramma’s als RTL Boulevard of Shownieuws en diverse nieuwssites halen. Heel veel mensen zien die filmpjes, dat is superleuk. Uiteindelijk went het ook weer. Als ik nu weet dat er ergens een filmpje van mij voorbij gaat komen, dan check ik dat even. Maar het blijft leuk, ik wil op en top blijven genieten van wat ik allemaal meemaak.”

Zijn er dingen die je nog wil bereiken?
I: “Dat vind ik een lastige vraag. Mensen vragen me ook wel eens waar ik mezelf over vijf jaar zie. Maar vijf jaar geleden had ik dit allemaal echt niet verwacht. Het komt soms gewoon op je pad, ik wil het niet plannen. Ik laat me graag verrassen!”

Tot slot: heb je nog tips voor studenten en starters?
I: “Als je iets kan, of een ambitie hebt, probeer er dan iets mee te doen. Promoot het. Social media is wat dat betreft een prima marketingtool. Ga ervoor, je hebt niks te verliezen. Ik ben vijf jaar geleden naar de KvK gegaan met het idee van: ‘dat is handig, want dan kan ik facturen schrijven.’ En nu mag ik allemaal supergave dingen doen voor grote bedrijven en word ik gevraagd voor diverse grote projecten. Als je iets wil, moet je ervoor gaan. Dat heb ik ook gedaan!” Linda Roos

Geef een reactie