Het is Guy gelukt: Eat With Bravoure is open!

EWB01

In november vorig jaar bracht ik een bezoek aan de ambitieuze kookliefhebber Guy van Hal. In het interview sprak ik met hem over zijn droombaan: zijn eigen traiteurszaak openen in hartje Amsterdam. Dat is hem gelukt! Tijdens het interview vertelde Guy dat hij na een reorganisatie op zijn werk had besloten het roer drastisch om te gooien. Hij deed een koksopleiding, liep stage bij Nopi in Londen en kookte veelvuldig voor Thuisafgehaald.nl. Op 25 juni 2014 was het dan zover: Eat With Bravoure, Guy’s hoogsteigen catering – en traiteurszaak, opende zijn deuren. Hoe gaat het met Guy en zijn droombaan? En wat valt er allemaal voor lekkers te smullen in zijn winkel? Ik kwam, zag en at mijn bordje helemaal leeg.

Eat With Bravoure
Als ik op bovenstaande foto enigszins oververhit oog, dan kan dat kloppen. Afgelopen zaterdag (inderdaad, toen het zo benauwd warm was) hadden mijn vriend en ik na een dagje door Amsterdam banjeren geen flauw idee wat we met het avondeten moesten doen. Geen zin om te koken, geen zin om veel geld uit te geven. Opeens herinnerde ik me een aantal foto’s die ik voorbij had zien komen op mijn Facebook-tijdlijn van Eat With Bravoure. Nieuwsgierig naar hoe het met hem en zijn nieuwe zaak zou zijn, stelde ik voor om daar een hapje te eten. Niet veel later parkeerden we onze fietsen op het hoek van de Da Costakade en de Kinkerstraat.

EWB02

Buitenlands en afwisselend
Dat ziet er mooi uit! Eat With Bravoure is een knus en sfeervol zaakje en met een veelvuldig wisselend menu. Guy werkt graag met verse producten en maakt verrassende, buitenlandse gerechten. Want, zo vertelde hij mij vorig jaar: “De landen waar goed gekookt wordt, zijn het leukst om op vakantie te gaan. Eten is vaak de centrale besteding tijdens onze vakanties. Ik wil graag de lokale delicatessen uitproberen, naar de markten, kookcursussen doen, noem maar op.” Dit is terug te zien in zijn winkel. Afgelopen zaterdag trof ik bijvoorbeeld veel maaltijden uit de Italiaanse keuken aan. Buon appetito!

Lekker makkelijk en heerlijk betaalbaar
Hoe werkt het en wat kost het precies? Zo gaat het bij Eat With Bravoure:

1. Je kiest een hoofdgerecht van vis, vlees of vega
2. Je zoekt er twee lekkere bijgerechten bij uit (salade, aardappels, groenten, etc.)
3. Tot slot kun je je maaltijd nog aanvullen met een soep of een toetje

Voor een hoofdgerecht met twee bijgerechten betaal je €12,50. Aangevuld met een soep of een toetje is het €15,00. Ben je op zoek naar je droombaan, maar wil je – ondanks je schrale budget – toch uit eten? Bovenin Guy’s zaak vind je stoeltjes en tafeltjes, waar je lekker ongestoord kunt zitten.

EWB04

Dat smaakt naar meer
En, wat hebben we gegeten? Mijn vriend koos voor de varkensschnitzel met tijm, aardappels met rozemarijn en cicerchia (kikkererwtensalade) met spinazie en bospaddenstoelen. Mijn keuze viel op de boerderijkip met honing en gember, ook de aardappels met rozemarijn en een heerlijk frisse caponata van selderij, paprika, ui, kappertjes en olijven, gestoofd in rode wijn. En ja, dat zie je goed: toetjes! Ik smulde van een overheerlijke cheesecake met frambozengelei en koek van dadel en amandel en mijn vriend van een tarte tartin met mango.

Daar doe je het voor
Wat was het leuk om letterlijk Guy’s gerealiseerde droombaan binnen te wandelen en zijn zelfgemaakte gerechten uit te proberen! De aanhouder wint, zo blijkt maar weer eens. Wat zegt Guy daar zelf over? “Eat With Bravoure is alweer een maand open. We leren steeds meer mensen uit de buurt kennen, of er komen mensen langs die ik via Thuisafgehaald.nl ken. Langzaam maar zeker breiden we ons netwerk uit, zo binden we klanten aan onze zaak. Het heeft alleen wat tijd nodig.” En beschouwt Guy koken nu als zijn droombaan? “Vorige week had iemand een maaltijd bij ons afgehaald. Een dag later kwam ze nog eens langs, om te vertellen dat ze heerlijk had gegeten. Dat is geweldig. Daar doe ik het voor!”

Ook proeven?
Eat With Bravoure is te vinden op Kinkerstraat 66A. Naast traiteur is Guy bovendien cateraar, dus mocht je nog een feestje, bruiloft of verjaardag te vieren hebben: dit is mijn tip!

One thought on “Het is Guy gelukt: Eat With Bravoure is open!

Geef een reactie